Koopsomverzekering

Een koopsomverzekering is een verzekering waarin u eenmalig een bedrag stort bij uw verzekeraar, waartegen een bepaalde dekking (verzekerd bedrag) staat. Na deze storting betaalt u geen premies meer. Een koopsom verzekering wordt vaak gebruikt om de kosten voor begrafenisverzekering een te dekken. Omdat u eenmalig een bedrag stort, ontvangt u ook een fikse korting van de verzekeringsmaatschappij.
Enkele van de  maatschappijen waar u een koopsomverzekering kan afsluiten zijn;
Montua, Yarden, Dela, er zijn zeker nog andere maatschappijen die soortgelijke verzekeringen afsluiten.

Sluit direct de voordeligste koopsomverzekering af

De kosten voor een normale uitvaart liggen rond € 8.500. Voor een Koopsomverzekering van 8.500, die u wilt afsluiten op 60 jarige leeftijd betaalt u eenmalig €5.600,u betaalt voor een koopsomverzekering € 3.400 eenmalig wanneer u het op uw 40e afsluit. Zoals u zelf merkt is de korting die u ontvangt bij het afsluiten van koopsomverzekering een aanzienlijk zo rond de 25%.

Spaar element koopsomverzekering

De verzekeraar spaart een deel van het geld zoals afgesproken in de voorwaarden en een overig deel hiervan belegt de verzekeraar. Omdat uw geld in beheer is van de verzekeraar krijgt u rente op het door u ingelegde bedrag, hoe hoog de rente is, is volledig afhankelijk van de winst welke door de verzekeraar is gemaakt.

Wat  is de hoogte van uw koopsomverzekering die wordt uitgekeerd ?

Dit is het bedrag die u vooraf heeft afgesproken met de verzekeraar, dit bedrag word dan uitgekeerd bij overlijden , mits er anders is afgesproken.

Medische keuring

Moet u een medische test ondergaan bij het afsluiten van koopsomverzekering een koopsomverzekering, neen, u vult alleen een schriftelijke gezondheidsverklaring in en op basis daarvan word er beslist als u in aanmerking komt voor de

Belastingdienst en een Koopsomverzekering

Wanneer u afziet van de koopsom die u eerder heeft afgesloten betaalt u over het bedrag dat u wilt afkopen een bepaalt bedrag terug aan de belastingdienst, die kunt u met uw belastingadviseur bespreken.

Direct een Koopsomverzekering afsluiten?